Home > Agenda > Matthäus Passion 2023 – Nederlands Kamerkoor & Residentie Orkest

Matthäus Passion 2023 – Nederlands Kamerkoor & Residentie Orkest

Jaarlijks worden rond Pasen meerdere uitvoeringen van Bachs oratorium gehouden in de Leidse Pieterskerk. De Pieterskerk Leiden verheugt zich over toenemende aandacht: vanuit het hele land komen liefhebbers, waaronder premier Rutte en andere Haagse politici, naar Leiden om in het prachtige decor van de gotische kerk te genieten van dit hoogtepunt uit de muziekgeschiedenis.

In 2023 verzorgen het Nederlands Kamerkoor, het Residentie Orkest en het Haags Matrozenkoor de Matthäus uitvoering op uitnodiging van de Pieterskerk Leiden. Het Nederlands Kamerkoor is al ruim 80 jaar een begrip en staat al decennia aan de wereldtop. Met het Weihnachts-Oratorium maakte het Nederlands Kamerkoor de afgelopen jaren al furore in de Leidse Pieterskerk: de concerten trekken volle zalen en oogstten lof bij pers en publiek. Het gerenommeerde Residentie Orkest bewijst dat symfonische muziek ook in de 21e eeuw voor een groot en breed publiek van grote betekenis is. Het geheel staat onder leiding van dirigent Matthew Halls.

Uitvoerenden
Residentie Orkest
Nederlands Kamerkoor
Haags Matrozenkoor
Matthew Halls, dirigent

Solisten
Joshua Ellicott evangelist
Manuel Walser Christus
Louise Kemény sopraan
Olivia Vermeulen alt
Ilker Arcayürek tenor
Stephan Loges bas

Wolfgang
Maak tijdens het concert gebruik van de Wolfgang app! Wolfgang is een smartphone app voor live klassieke muziek. Terwijl het orkest speelt, vertelt Wolfgang wat je – precies op dat moment – hoort in de muziek. Met Wolfgang ervaar je de rijkdom van klassieke muziek als nooit tevoren. Kijk op: www.wolfgangapp.nl

Kaartverkoop
Sommige stoelen in de 2de en 3de rang hebben een beperkt zicht op het podium.

De netto opbrengst van dit concert wordt gebruikt voor het reguliere onderhoud en het behoud van de Pieterskerk Leiden.

Donderdag 6 april 2023
Aanvang concert: 19:30 uur