Home > Educatie

Educatie

Rondleidingen

Er is geen betere manier om de historie van de Pieterskerk Leiden te beleven dan meegenomen te worden in de verhalen van onze rondleiders. Ieder van onze rondleiders heeft weer een eigen invalshoek en eigen specialisme.

Wil je meer weten over wie de eerste tulp naar Nederland bracht of hoe Barack Obama een familielijn heeft naar Leiden? Wij nemen je graag mee op reis door de Leidse Pieterskerk.

Izi.TRAVEL

Izi.TRAVEL is een wereldwijd, open en gratis platform om steden, musea en hun verhalen te verbinden met reizigers die de wereld op een nieuwe, innovatieve manier willen verkennen.

De Pieterskerk Leiden was een van de eerste gebruikers van Izi.TRAVEL en is dat nog steeds.

Onderzoek

Onderzoek richt zich in de Pieterskerk Leiden op het wetenschappelijk (kunst)historische onderzoek. Daarnaast wordt er onderzoek gedaan ten behoeve van het onderhoud van het monument.

Het archief van de Pieterskerk Leiden wordt beheerd door Erfgoed Leiden en Omgeving.

Orgel Masterclasses

Vanaf 2022 wordt iedere twee jaar op zoek gegaan naar een nieuw talent die de positie van junior organist-in-residence voor de Pieterskerk Leiden zal vervullen. Na het volgen van twee intensieve periodes van masterclasses, wordt een nieuwe junior organist-in-residence aangesteld voor een periode van twee jaar.